Julegaver til de mindste

Nu er det snart jul, og i den forbindelse skal vi jo allesammen have købt julegaver. Min mand og jeg diskuterer hvert år, hvilken type gaver vi skal give i familien – specielt til børnene. Min mand er stor tilhænger af praktiske gaver, da han er vokset op med en mor, der altid gav gummistøvler eller nye vanter til jul og fødselsdage. Jeg synes derimod at gaver helst skal være noget man ikke selv ville købe, enten fordi det ikke er absolut nødvendigt, eller måske er mere luksus, end det man ville vælge, hvis man selv skulle købe. Derfor er vi tit meget uenige om, hvorvidt årets gave til lille Ole skal være en ny vinterjakke eller en kasse lego. Især det billige legetøj fra de store varehuse er min mand meget imod, da han mener, at lego og barbie dukker ikke er ordentlige og udviklende gaver til de små.

Jeg er imidlertid helt uenig. Hvis min datter eller niece ønsker sig barbie dukker mere end noget andet, kan det billige legetøj jo være en lige så god gave som noget andet. Glæden ved en gave og prisen hænger jo ikke sammen, og jeg synes at man skal fokusere på børnenes ønsker og glæde ved gaverne frem for om det er det dyre eller billige legetøj pakken indeholder.

Årets julegaver

I år har jeg købt brætspil eller udelegetøj til alle børn. Brætspillene er Junior Matador og Bezzerwizzer, som børnene selv har ønsket sig. Udelegetøjet har været et kompromis mellem min mand og mig. Det bidrager nemlig både til børnenes aktivitetsniveau, men det gør det på en sjov og underholdende måde.