Skal der være plads til noget nyt?

0
467

Noget gammelt skal fjernes

Nogen gange skal der ødelægges noget gammelt og forfaldent for at gøre plads til f.eks. nye byggerier. En effektiv metode er sprængning, og det er uanset om det er bygninger, skov eller noget tredje, der skal fjernes. Det kan umiddelbart lyde voldsomt at bruge ordet sprængning, men det er hurtigt og effektivt, og det er bedre end at lade store konstruktioner stå og risikere, at de uplanlagt falder sammen eller ikke bliver brugt. Det er vigtigt at udnytte både plads og midler så godt som muligt, og nogen gange er fornyelse den bedste mulighed.

Problemer med bambus?

En bambus kæmper for sit liv, og det kan derfor være svært at få bugt med denne. Rødderne vokser sig hurtigt store, og de kan leve under svære forhold. En succesfuld nedrivning af bambus kan lade sig gøre ved sprænging. Ved at bruge sprængstoffer sørger man for, at der ikke efterlades nogen levende rødder, der kan formere sig og få bambussen til at skyde i vejret igen. Flere borgere har problemer med nedrivning af bambus i deres have, og vil man gerne have den væk én gang for alle, er det bare at få undersøgt mulighederne, f.eks. på demolitions.dk. Der er altid hjælp at hente, og man får gode råd ift. hvornår det kan lade sig gøre at fjerne bambussen ved sprængning,

Eksperimenter ikke med sprængstoffer

Det er vigtigt, at få sprængning af fagfolk, da sikkerheden skal prioriteres højt, når der skal bruges sprængstoffer. Der er ikke nogen grund til at forsøge selv, da det bl.a. hurtigt kan ødelægge mere end hvad godt er. Sprængning er en metode, der skal benyttes med omhu, og det er nogle specielle omstændigheder, der gør det muligt at foretage sprængninger – f.eks. store jernkonstruktioner eller store søjler/bygninger/fundamenter. Få en snak med nogle fagfolk og få vurderet, hvornår sprængning er relevant.