Punkterede ruder skal udskiftes


Det er ret nemt at se om termoruder er i orden eller om de er punkterede, for så længe de er i orden er de pæne og gennemsigtige, men når de punkterer bliver de ulare og mælkede at se på, og efterhånden kan der danne sig fugtdråber inde i ruden. Når dine termoruder punkterer bør du få dem udskiftet så hurtigt som muligt, og ikke kun for at kunne se ud af dem, men de mister også en stor del af deres isoleringsevne og dermed fungerer de ikke meget bedre end de enkeltlags glas man brugte i helt gamle dage, ja faktisk virker de endnu ringere, for dengang satte man forsatsruder op om vinteren, og det gør man jo ikke i dag. Selvom du måske normalt er en gør det selv type, så bør du lade glarmesteren om at udskifte dine termoruder, for det er altså ikke et gør det selv job. For det første så er en stor termorude meget tung, og for det andet så er der ikke rigtig noget du kan holde fast i, men glarmesteren har en sugekop med indbyggede håndtag, der gør at han har rigtig godt styr på ruden.

Gør det hellere selv med spejle

Spejle er straks noget helt andet end store termoruder, ikke fordi de ikke kan være farlige at arbejde med,hvis de gør i stykker, men fordi de simpelthen ikke er nær så tunge som ruder. Hvis du skal opsætte eller håndtere spejle der er større end at du nemt kan håndtere dem, så bør du selv købe en sugekop til at hjælpe dig. En sugekop kan du enten finde på nettet eller du kan købe en i et velassorteret byggemarked. Det samme gælder hvis du skal håndtere ting som en Brusedør eller i det hele taget større emner af glas der ikke har en decideret indramning.

Der sker overraskende mange ulykker hvert år, med folk der skærer sig og kommer alvorligt til skade når de arbejder med spejle og glas, og det er fordi de undervurderer hvor meget det vejer og så lige mister grebet et sekund, hvorpå spejlet revner og de skærer de sig,