Kørekort på ny

0
209

”Du skal køre som om, at alle de andre bilister kører sindssygt”. Sådan sagde min mors kørerlærer til hende, da hun som 29-årig fik taget sit kørerkort. Siden blev min mors kørerlærer min, og mens han dirigerede mig rundt i trafikken, og ind imellem skulle til siden og have en hotdog, så mindedes vi disse vise ord: Kør som om de andre ikke kan køre. Netop sikkerheden i trafikken er så sikker. Det gælder vores liv og vores førlighed. Jeg overraskes ofte af, hvordan nogle bilister kører, som var de alene på vejene.

Min storebror fik engang frakendt sit kørekort betinget. Lige uden for Kolding er der en stor sammenfletning af spor og rundt i et hjørne på motorvejen, må man kun køre 70 km/t. Det gjorde min bror ikke. Han blev blitzet med alt alt for mange km/t og fik frakendt sit kørekort betinget. Han skulle herefter ud og have en hurtig generhvervelse af kørekort, da han ellers ville miste det.

Tilbage på bænken

Det er en stor ting pludselig at skulle sidde på teoribænken igen efter 30 års kørsel, fordi foden hvilede for tungt på speederen. Og det er heller ikke helt nemt. Derfor er det vigtigt at finde en køreskole, der ved, hvad generhvervelse af kørekort efter betinget frakendelse betyder for den enkelte. Hillerød C Køreskole arbejder specialiseret med generhvervelse kørekort. Man har som oftest allerede en masse erfaring fra vejen, der kan bruges, og Hillerød C Køreskole regner som udgangspunkt med, at man kun har brug for to lektioner på vejen. Inden da er det vigtigt, at du består teoriprøven. Det er en god idé at deltage i teoriundervisningen, for dumper man teoriprøven, så fratages man sit kørekort, indtil man har bestået både teori- og køreprøve.