God suppe med sunde linser

0
666

Vi har alle godt af at spise flere at de sunde og nærende linser og bønner. Linser indeholder de fleste af de B-vitaminer, der hjælper din krop med at omdanne et måltid til energi. Samtidig har linser et højt indhold af mineraler som kalium, fosfor, jern og zink, der er godt for dine muskler og dit immunforsvar, og det er også mineraler, der er med til at styrke dit blodomløb. Men det kan være lidt svært at finde opskrifter, der også er lækre og velsmagende samtidig med, at hele familien føler sig mætte. Prøv denne linse suppe med chorizo. Det vil helt sikkert blive en favoritsuppe, som I vil vende tilbage til gang på gang. Og så er suppen hurtig og nem at tilberede, hvis du bare husker at lægge linserne i blød mindst 1 time før, at du vil lave suppen.

Du skal bruge 4,2 dl linser, 2 spsk olivenolie, 1 lille hakket løg, 1 fed hakket hvidløg, 4,8 dl vand, 1 halvstor kartoffel der er skåret i lidt større stykker, salt og peber samt 1/2 chorizo pølse, der er skåret i mindre stykker.

Læg linserne i vand mindst en time før, at du vil lave retten. Varm derefter olien op i en gryde, og svits hvidløg og løg, til de er blevet let brune. Derefter tilsættes vand og linser, og det hele bringes i kog. Skru derefter ned og tilsæt chorizo pølse og kartofler. Lad suppen simre i ca. 40-45 minutter.

Suppen skal serveres med en lækkert, lunt og sprødt brød.