Beskyt din bolig mod indbrudstyve

0
552

Et land med høj indbruds-rate

Næst efter Grækenland, er Danmark det land i EU med flest indbrud. I 2013 svarede antallet til hele 5 stk. i timen. Der er derfor god grund til at tage sine forholdsregler. overvågningskamera

Hvad du kan gøre


Der er flere ting du kan gøre, for at holde tyvene på afstand. Hvor stor sandsynligheden er for, at de forsøger at bryde ind i netop din bolig, afhænger naturligvis først og fremmest af, hvor du bor. Et trick der altid er en god idé, er at lade et eller flere lys stå tændt i din bolig, hvis den står tom i længere tid ad gangen. Hvis man vil tage en ekstra forholdsregel, kan man købe en timer til en eller flere af sine stikkontakter, som sørger for, at lysene tændes og slukkes med jævne mellemrum. Ønsker man i endnu højere grad at skjule, at der ingen er hjemme, kan det være en idé, at lade fjernsynet eller radioen stå tændt, så eventuelle indbrudstyve ledes til at tro, at nogen er hjemme.

Hvis du virkelig er træt af indbrudsforsøg

Hvis du selv, eller folk i dit nabolag gentagne gange rammes af indbrudsforsøg, kan den eneste holdbare løsning være, at investere i kameraovervågning. Et overvågningskamera har flere effekter. Først og fremmest fanger den selvfølgelig al aktivitet på video, men lige så vigtig er dens forebyggende effekt. Hvis kameraet opstilles et sted, hvor det er til at få øje på, vil det skræmme langt de fleste indbrudstyve væk. Et overvågningskamera kan således være en rigtig god investering, selv uden nogensinde at observere mistænkelig aktivitet. Det er dog vigtigt, at gøre et stort stykke forarbejde ud af, at beslutte sig for, hvor kameraet skal hænge. Ikke blot så det indrammer så stort et område som muligt, men også et sted, hvor det ikke er nemt for tyveknægte at snige sig bagom og ødelægge kameraet. Et jævnligt set trick er, at de oversprayer linsen med sort spraymaling. Dette bør man være opmærksom på.