Havepleje og topkapning

0
76

Havepleje og topkapning

Sommeren står for døren og det giver anledning til at komme igang med haven. Dette er dog ikke altid lige let selv at stå med når der skal ordnes større ting. Det kan være f.eks havepleje eller topkapning, få derfor en god anlægsgartner til at rådgive dig i dine egne projekter.

Træfældning kan være en kæmpe del af havepleje hvis man selv skal stå for det. Et træ kan være gammel, skygge for solen eller være til fare for at ødelægge byggeri. Det kan også være at træet har fået en stormskade som man bliver nødt til at forholde sig til inden nogen kommer galt afsted. Processen foregår oftest ved at man klatrer op i træet med professionelt klatreudstyr og saver de grene af fra stammen og ud. Dernæst fælder man træet kontrolleret så der ikke sker nogen unødig skade.

De grene som er blevet skåret nede kan man i samme omgang få lavet til træflis som man kan bruge til mange ting i haven. En anden metode af dette kaldet topkapning, anvendes når det er svært for lastbiler eller maskiner at komme til, det kan være i parker eller lign. Topkapning saver man træet ned et led af gang og firer stykkerne ned i stykker.

www.kejser3.dk tilbyder også hjælp som anlægsgartner og havepleje, til at få løst dine udfordringer i haven. Det kan være at få fræset en stub, hjælp til at lave et hegn. Det kan også være i konkret anlæg, hvor der tilbydes udplantning alle en række forskellige buske og bede.

Stubfræsning tilbydes også, dette er en metode hvorpå man istedet for at grave en træstub op anvender en speciel maskine der fræser stubben op på stedet. Det kan være til stor gene at have en træstub midt på en pæn græsplæne og det skal derfor heller ikke altid muligt at få en stor tung maskine ind på plænen der ødelægger græsset. Det er derefter relativt let at etablere græsplæne på.